Fotoworkshop Macrofotografie in Diergaarde Blijdorp

Het begon met het verjaarscadeau van mijn zus. Zij vond het een prima idee om mij het boek Dierentuinfotografie van Rob Doolaard te geven. Dat vond ik netzo prima. Bij het boekje was een kortingsbon voor workshops of rijstzakken of boeken op de pagina Dierentuinfotografie.nl. Dat was voor mij een redenen even op die site te kijken. En na mijn cursus nog extra gemotiveerd om meer te leren. Ik wist dat ik eind juni in Nederland zou zijn, dus keek ik of er workshops waren, die op dat tijdstip zouden zijn. En ja er was een Macro-Workshop. Wat leuk, had ik twee jaar geleden al een macro-lens gekregen.

Ik vind macrofotografie best spannend, dus e-mail opgestuurd en de workshop geboekt. En een redenen gevonden om een hele week in Nederland te blijven.

Op 7. Juli was het zover. De hele familie mee naar Blijdorp, ze moesten maar zien wat ze drie uur daar zouden doen. Niet, dat dat een probleem zou zijn in de Dierentuin.

Na een kopje thee begon Rob te vertellen. En wat er niet al aan informatie over kwam. Van gewone ojektieven, macrolenzen, omkeerringen, flitsen, tussenringen etc. Met een draaiend hoofd stapten we in het treintje naar de rivierahal. Niet dat daar de informatie stopte.

In de Rivierahal was het meer fotograferen door glas. Bij de dieren die daar zitten kun je niet echt over macrofotografie spreken. (goed, de gele kikker is maar een maatje 4-5cm).

En na een (te lange) tijd met slangen, kikkers en leguanen gingen we naar de vlinderhal (die ik al 2006 heel erg spannend vond). Hier deden we dat, wat ik al de hele tijd een beetje gehoopt ha: we mochten achter de schermen. Voordat een vlinder een vlinder is, is ie een rups. In die ruimte mochten we dus nu gaan, en ik zag eerst alleen maar planten (met kurkentrekkers) en het duurde even voordat ik de rupsen zag. Maar zodra je de eerste ziet, zie je ook de rest zitten en lijkt het alsof elk blaadje één of meer rupsen heeft.

Na al die rupsen was het dan nog eens extra leuk de vlinders te zien.

De drie uur waren veel te snel voorbij en er kwam zoveel informatie over. Gelukkig heb ik een handout ;).

Hier dus een selectie van mijn fotos.

 

Deutsch: ich habe im Juli einen Workshop Makrofotografie im Zoo von Rotterdam mitgemacht. Es war super, mit extrem vielen guten Tips auch zur allgemeinen Zoofotografie und natürlich vor allem für Makrofotografie.

Hier ein paar Bilder: